Uputstva za upotrebu

 

Zidne naljepnice "Mapis dekori" pogodne su za ljepljenje na skoro sve površine no ipak treba izbjegavati prljave, vlažne i neravne podloge

Najlakše ih je aplicirati na zidove, prozore, ogledala, vrata...

 

01. Nakon što otpakirate zidnu dekoraciju koju ste zaprimili prvo što trebate napraviti jest da naljepnicu raširite na ravnoj podlozi te ju sa lopaticom koju ste dobili u paketu „popeglate“ kako bi istisnuli zrak koji se može naći između transfer folije i naljepnice.

 

 

Slika 01. Peglanje

 

02. Odabranu površinu prije ljepljenja zidne naljepnice (Mapis dekora) potrebno je počistiti. Ako je riječ o zidu dostatno je suhom i čistom krpom malo preći preko željene površine. Kada se pak radi o prozoru ili ogledalu najdjelotvorniji način jest čišćenje u kombinaciji nekog sredstva za čišćenje staklene površine kojim se pošprica željena površina te nakon toga se novinskim papirom sve detaljno obriše.

Prije početka ljepljenja površina mora u potpunosti biti suha.

 

 

Slika 02. Čišćenje

 

03. Mapis dekor zidnu naljepnicu pozicionirajte gdje ste naumili te je pričvrstite ljepljivom trakom (krep traka, kvalitetniji selotejp, dark tape...). Naljepnicu učvrstite trakama na nekoliko mjesta s time da ako krečete lijepiti sa gornje strane (odnosi se na one naljepnice čija je visina veća od širine) gornji dio naljepnice (cca 20-30 cm) ostavite slobodnim. Isto tako ako se radi o naljepnici čija je širina veća od visine ostavlja se jedna bočna strana slobodnom (cca 20-30 cm)

 

 

Slika 03. Pozicioniranje i učvrščivanje trakama

 

04. Dio naljepnice koji niste pričvrstili ljepljivim trakama (cca 20-30 cm) polagano odvojite od pozadinske bijele folije.

 

 

Slika 04. Odljepljivanje

 

05. Odlijepljeni dio bijele pozadinske odrežite skalpelom ili škarama.

 

 

Slika 05. Rezanje

 

06. Zidnu naljepnicu polagano počnite lijepiti lopaticom i to od djela gdje ste izvršili rezanje.

 

 

Slika 06. Početak lijepljenja

 

07. Preostali dio naljepnice lijepite strpljivo i polagano, odlijepljujući 20-30 cm pozadinske folije te ljepeći tu površinu pazite da istisnete sve mjehuriće.

 

 

Slika 07. Lijepljenje

 

08. Kad ste kompletno gotovi sa ljepljenjem naljepnice polagano skidajte transfer foliju.

 

 

Slika 08. Skidanje stransfera

 

09. ČESTITAMO, Vaš dom poprimio je neku novu dimenziju :)

 

 

Slika 09. Postavljena naljepnica

 

Lijep pozdrav od Mapis dekoratora!